Skip to main content
boca

Com alleujar el mal de queixal del judici a casa

bocaEn general, les carenes, més conegudes com els queixals del seny, corresponen al tercer molar, aquestes comencen a sortir entre els 17 i 21 anys, encara que és possible que mai arribin a fer-ho.

Si bé els queixals del seny no solen causar dolor, en alguns casos sí que poden arribar a ser molt molestos.

Afortunadament, hi ha una sèrie de coses que pots fer per alleujar el mal de queixal del judici.

Remeis per alleujar el mal de queixal

Si notes un dolor constant i molt fort, és convenient demanar una cita amb el teu dentista. El dolor agut que no desapareix després d’uns dies, pot ser símptoma d’un problema greu que ha de ser revisat per un especialista per tal de garantir la teva salut i benestar.

  • Una manera d’alleujar subtilment el mal de queixal del judici, és mastegar xiclet. Aquesta practica ajuda a fer massatges suaument l’àrea del dolor i pot servir-te com un alleujament temporal.
  • queixalUtilitza un tòpic anestèsic. Els medicaments orals per adormir es poden comprar sense recepta a les farmàcies. N’hi haurà prou amb aplicar una petita quantitat sobre la zona afectada per calmar una mica el dolor en els queixals del seny.
  • Una altra opció és provar amb una esbandida d’aigua calenta salada. L’aigua calenta salada t’ajudarà a alleujar el dolor moderat del queixal del judici sense l’ús de medicaments. Fes rentades de boca durant 30 segons. Vés amb compte de no empassar l’aigua salada.
  • Analgèsics de venda lliure. El acetaminofen ajuda a alleujar el dolor associat amb els queixals del seny. Segueix les instruccions indicades en l’envàs per saber quina és la dosi adequada i presta atenció a les advertències de l’etiqueta de l’ampolla.

Consells

Una vegada que els queixals del judici han sortit del tot, el dolor ha de desaparèixer. Si no és així, consulta al teu dentista.

Hi ha persones que no compten amb prou espai a la boca perquè els queixals de judici surtin, i això pot donar lloc al fet que les dents es moguin i es torcin cada vegada més. Consulta al teu dentista per fer una revisió.

Crida al teu dentista immediatament si no pots tancar la boca completament o si no pots tocar la zona afectada sense experimentar dolor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *