Skip to main content
carregador

És dolent fer servir el mòbil mentre es carrega?

carregadorQuantes vegades no t’hauran dit que utilitzar el mòbil mentre es carrega és dolent?

Fins i tot pot ser que siguis tu el que no para de repetir-ho cada vegada que veus algú manipulant el seu mòbil mentre està endollat. Aquest és un mite, una llegenda o un rumor del qual tothom parla però poca gent ha investigat què hi ha de cert.

Et portem aquest article en el qual t’expliquem tota la veritat sobre si és dolent fer servir el mòbil mentre es carrega, alhora que desmuntem alguns falsos mites sobre aquests aparells.

Es pot fer servir el mòbil mentre es carrega?

Hi han hagut alguns casos que han sortit a la llum que han fet saltar totes les alarmes sobre la conveniència o no d’usar el mòbil mentre s’està carregant.

El fet és que, tot i que sí que hi ha hagut accidents i fins i tot morts de gent mentre usaven el mòbil en càrrega, no hi ha cap problema en fer servir el vostre mòbil quan s’està carregant.

Si anem a l’arrel del problema, en la majoria de tots aquests accidents, el carregador que estava sent utilitzat era una còpia de mala qualitat.

Així que, si reformulem la resposta hauríem de dir que pots fer servir el mòbil mentre es carrega si ho fas amb un carregador oficial. No és que qualsevol altre carregador sigui perillós, però no pots estar segur que hagi passat les normes de seguretat pertinents i necessàries.

Recomanacions a l’usar el mòbil mentre es carrega

bateriaAlguns fabricants com Apple només posen algunes restriccions en l’ús dels seus terminals mentre s’estan carregant. La companyia americana recomana deixar que el mòbil recarregui durant 10 minuts abans de tornar a usar-lo.

Aquesta recomanació només s’ha de seguir quan la bateria està completament esgotada i el mòbil s’apaga, però si ho recàrregues abans que aquesta s’hagi esgotat no cal.

Obrir aplicacions i utilitzar el telèfon mentre s’està carregant no té cap efecte sobre la càrrega i la seva velocitat, de fet, encara que tu no ho utilitzis el mòbil està funcionant igualment.

Pensa que els telèfons intel·ligents actuals estan fent moltes funcions encara que tu no ho tinguis en les mans: estan connectats al wi-fi, estan actualitzant informació, hi ha aplicacions que funcionen en segon pla, etcètera.

No és que no puguis fer servir el mòbil mentre es carrega, és que, encara que no vulguis, el mòbil estará funcionant.

Com utilitzar el mòbil mentre es carrega?

Ara que ja saps que pots navegar amb el teu mòbil amb tranquil·litat, sí que és bo que sàpigues algunes recomanacions perquè aquesta càrrega de bons resultats i el teu terminal no pateixi cap dany:

-Carregar el dispositiu sempre amb el carregador oficial amb el que t’ho van vendre. No passa res si en moments puntuals fas servir un altre carregador, però aquesta no ha de ser la tònica general.

-Si fas servir una funda protectora és normal que el telèfon es pugui escalfar, li estás tancant les vies de ventilació. Perquè això no passi, et recomanem retirar la funda quan ho vagis a carregar.

Com carregar el mòbil més ràpid?

A continuació et donarem una sèrie de consells per accelerar la càrrega del mòbil i així puguis recarregar la bateria més ràpid:

  • Com ja hem dit anteriorment, encara que no estiguis usant el mòbil aquest està treballant en segon pla, cosa que consumeix una mica de bateria. Apagar el dispositiu mentre el càrregues impedirà que això passi, guanyant alguns minuts a la càrrega.
  • Una altra forma menys radical però igual d’efectiva és activar la manera avió del telèfon. Podràs utilitzar-lo per totes aquelles tasques que no necessitis l’ús de xarxa, però perdràs la connexió a Internet i la cobertura telefònica.
  • Tot i que actualment puguis carregar el telèfon des de gairebé qualsevol lloc, la forma més ràpida de fer-ho segueix sent endollar directament al corrent elèctric. Els ordinadors o portàtils són molt més lents.
  • Com més aplicacions i processos tinguem oberts al mòbil, més gran serà la fugida d’energia i més s’alentirà la seva càrrega. Si vols accelerar la càrrega has alliberar la RAM del telèfon perquè no hi hagi tants processos que et xuclin l’electricitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *