Skip to main content
embarasada

Sabies que els gossos poden detectar si estàs embarassada?

embarasada
Has sentit alguna vegada que un gos pot predir o sentir l’embaràs humà?

Pot semblar una mica desgavellat al principi, però si ens parem a pensar una mica i caiem en què sempre s’ha dit que els gossos tenen un olfacte excel·lent i són molt intel·ligents.

El que sabem segur és que els cans tenen capacitats sorprenents tant per la seva olfacte i la seva oïda com per la seva intuïció.

És possible que els gossos puguin detectar els embarassos?

Són molts els estudis que asseguren que els cans tenen capacitats molt més desenvolupades que els humans com poden ser l’ús de l’olfacte, l’oïda o fins i tot la seu “sisè sentit”, del qual també es comenta que hi ha a la resta d’animals ja que semblen percebre situacions que nosaltres no podem.

Un cas molt clar és quan en una situació de desastre natural imminent els animals comencen a fugir d’aquesta zona abans que els humans comencem a notar algun perill.

A més, en el cas dels gossos hi ha estudis que afirmen que alguns gossos són capaços de detectar algunes malalties amb l’olfacte, com la diabetis i alguns tipus de càncer, i poden olorar la por i altres estats anímics.

Així mateix, són capaços d’ensumar i assenyalar substàncies perilloses i il·legals i fins i tot poden detectar persones enterrades sota la runa.

Els gossos oloren els canvis hormonals en l’embaràs

Durant l’embaràs, des del mateix principi d’aquest, el cos de la dona pateix molts canvis hormonals i els gosos poden olorar els canvis de nivells d’algunes hormones i altres substàncies en el cos, com la glucosa en sang, sobretot quan aquests canvis són importants.
gossos

Poden detectar l’olor i si hi ha canvis a través de la suor, les llàgrimes, la saliva, la sang i l’orina;

  • Encara que normalment per detectar nivells desajustats d’alguna substància o hormona necessitaran haver-ho ensumat abans en un estat de nivells normals.

Així, com durant una gestació, els nivells d’unes hormones s’eleven bastant mentre que d’altres disminueixen també de forma significativa, no és tan estrany que un gos amb bona capacitat olfactiva detecti l’embaràs de la seva companya humana.

Així mateix, també hi ha gossos que perceben quan una dona està ovulant i pràcticament tots es comporten diferent quan una dona està menstrua’n, cosa que també ens ajuda a reafirmar que els gossos poden sentir un embaràs humà.

Com detecten els gossos els embarassos humans

Per tots és sabut que, generalment, els cans són grans observadors i coneixen bé als seus companys humans, així que quan es comença a notar-se una mica de panxa, els pits més grans i altres canvis físics els gossos també poden sentir-los i notar que alguna cosa canvia.

Però altres sentits que els ajuden a confirmar aquest estat, a més del seu olfacte, són sens dubte el seu sentit i la seva vista.

Quan el gos recolza el seu cap a la panxa d’una dona embarassada per descomptat que pot sentir moviments i batecs, evidentment després d’unes quantes setmanes d’embaràs i no al principi. Per tant, els gossos senten el nadó al ventre.

Tots aquests sentits i senyals junts li confirmen a un gos que una dona està gestant i, en els casos més sorprenents, els gossos poden detectar un embaràs per l’olfacte, sempre que el gos tingui una sensibilitat olfactiva bona i els canvis hormonals en la dona siguin ja importants.

Així que, si vols saber si estàs embarassada o no ho estàs, el comportament del teu gos amb tu pot ser un senyal clar, tot i que evidentment només amb un test d’embaràs i amb proves mèdiques podràs saber-ho segur.

A més, convé saber que per aquestes mateixes capacitats, sobretot per la olfactiva, els gossos prediuen el part, és a dir que poden detectar els canvis en el mateix instant en què es comença a produir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *