Skip to main content
ceba

Propietats medicinals i saludables de la ceba morada

La ceba morada no només destaca pel seu color tan cridaner o per la seva reconeixible olor. Aquest aliment, a més de tenir un lloc en gairebé qualsevol menjar, està ple de nutrients essencials per a la nostra salut.

Composició nutricional de la ceba morada

La ceba morada és una varietat molt famosa que destaca per tenir dins de la seva composició els següents nutrients:

· Àcid tiopropiónico: responsable del famós olor de les cebes, el qual, produeix llagrimeig.
· Àcid glicòlic: és una substància que compta amb excel·lents propietats anti-acne.
· Àcids com àcid sulfociánico, siccínico, gàl·lic, tartàric, cafeic i oleanòlic.
· Olis essencials: al·liïna i la al·licina amb propietats antiinflamatòries i antioxidants.
· Flavonoides: rica en quercetina, substància que té propietats capil·lars que enforteixen el pèl.
· Aminoàcids: entre ells destaca el contingut en arginina, lisina i glicina.
· Minerals: destaca potassi, magnesi, calci, fòsfor, zinc, seleni, ferro i manganès.
· Vitamines: és rica en vitamina C, vitamina E i vitamines del grup B (B6 i B9).

La ceba morada per activar la circulació

Gràcies a la seva riquesa en alguns olis essencials com la aliina i la al·licina, la ceba vermella o morada conté excel·lents propietats antitrombòtiques que ens brinden els següents beneficis en la nostra salut cardiovascular:

· Preveu la formació de coàguls i millora la circulació sanguínia.
· Combat malalties circulatòries com arteriosclerosi i hipertensió.
· També regula els nivells de colesterol dolent.

Finalment, també ajuda a millorar altres problemes circulatoris com la formació d’hemorroides.

Ceba morada o vermella, un excel·lent diürètic

La ceba morada també compta amb propietats diürètiques gràcies al fet que és un aliment ric en minerals com el potassi, en àcid cafeic i en flavonoides. Aquestes propietats ajuden a reduir la retenció de líquids i acceleren el nostre metabolisme, ja que també afavoreix l’expulsió de substàncies residuals que el frenen.propietats

Aquests beneficis converteixen la ceba morada en un aliment ideal per a aquelles persones que pateixen obesitat o que simplement volen aprimar-se.

La ceba morada o vermella és un potent antibiòtic natural

Aquest aliment compta amb poderoses propietats antibacterianes a causa de la seva riquesa en substàncies ensofrades, la qual cosa, la converteix en un tractament eficaç en infeccions relacionades amb l’aparell digestiu com gastroenteritis, diarrea i putrefacció intestinal i, també, pot prevenir algunes malalties de transmissió sexual com la gonorrea.

La ceba a més, compta amb propietats antiinflamatòries gràcies al seu alt contingut en quercitina que pot convertir-la també en un bon tractament per infeccions relacionades amb l’intestí, ja que pot alleujar la inflor que sol donar-se en aquest tipus d’afeccions.

Ceba morada, remei eficaç contra malalties respiratòries

La ceba morada és un aliment amb potents propietats antitussigen, expectorants, mucolítiques i antiinflamatòries gràcies al seu alt contingut en flavonoides (especialment en quercitina) i en olis essencials com disulfur d’alil i tiosulfinato.

Totes aquestes propietats fan de la ceba morada en un excel·lent remei natural que pot alleujar els símptomes que es donen en malalties respiratòries com asma, grip, refredats, bronquitis, tos i faringitis entre d’altres.

Encara que sempre és recomanable combinar aquest remei amb els tractaments que t’hagi receptat un metge especialista. Finalment, la ceba morada afavoreix el creixement ossi i prevé malalties com l’osteoporosi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *