Skip to main content
gos

Què fer si a la teva mascota li pica una abella

gosEl teu gos té una picada d’abella i no saps què fer per alleujar el seu dolor? Sobretot durant les èpoques de calor o en zones amb abundant aigua és normal notar la presència d’abelles i vespes per tot arreu.

De la mateixa manera que poden atacar-nos a nosaltres, també poden fer-ho amb les nostres mascotes.

Per això, és important conèixer les mesures que hem de prendre en cas que això passi.

Instruccions a saber per si la teva mascota li pica una abella

  • 1

En el cas de les abelles, només les femelles poden picar, les quals deixen el fibló clavat a la ferida i moren poc després. Si no es produeix cap tipus de reacció al·lèrgica, la zona de la picada experimenta un procés d’inflamació en to blanquinós i envoltada per un cercle vermellós i dolor.

  • 2

En el cas en què el gos afectat per una picada d’abella presenti símptomes clars d’una reacció al·lèrgica o d’altres com debilitat general, problemes respiratoris, febre o inflor més gran del normal, hauràs portar-lo al veterinari perquè l’examini i tracti.

Sobretot amb les picades a la zona del coll i rostre de l’animal hem de tenir especial cura, ja que poden arribar a obstruir les vies aèries superiors (boca, laringe, farigne i tràquea) i provocar asfíxia.

  • 3

Una picada d’abella simple, en qualsevol zona del cos, no ha de presentar problemes. Has de saber que el primer que hem de fer és retirar el fibló. Per a això, no has d’utilitzar pinces sota cap concepte, ja que, en exercir pressió en l’agulló per subjectar-ho, el que provocarien és una major expulsió de verí. Has d’actuar el més ràpid possible i treure el fibló res mes adonar de la picada.

  • 4

La millor manera de llevar és amb l’ajuda d’una targeta de crèdit o tros de cartolina ferma. Simplement, retira els cabells de la teva mascota i arrossega l’agulló amb molta cura i delicadesa fins que surti del tot. Els agullons de les abelles estan formats per un petit saquet on es troba el verí, tingues molta cura i intenta no trencar-lo.

  • 5

abellaDesprés de retirar el fibló, hauràs rentar la zona amb aigua i sabó neutre especial per a gossos. Un remei casolà que pot ajudar a alleujar el dolor per la picada d’abella és barrejar en un got d’aigua una culleradeta de bicarbonat de sodi i aplicar-la sobre l’àrea afectada.

Un dels beneficis del bicarbonat és la seva capacitat per alleujar les picades d’insectes, entre els quals es troben les abelles.

  • 6

És important que durant la neteja de la zona afectada per la picada no freguis, només cal rentar-la amb cura per evitar infeccions. Un cop neta, agafa una mica de gel, o bossa de verdura congelada, i embolica-la amb un drap net.

Si el teu gos ho aguanta, col·loca el drap amb el gel sobre la picada durant 15 minuts per reduir la inflamació i el dolor. També pots utilitzar compreses fredes. Consulta amb el seu veterinari sobre l’ús d’antihistamínics per reduir el dolor i combatre els símptomes de la picada.

  • 7

Recorda que, si el teu gos presenta alguna reacció al·lèrgica, desenvolupa una inflamació severa o pateix un xoc anafilàctic, hauràs portar-lo al veterinari immediatament perquè procedeixi a avaluar i iniciar el millor tractament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *