Skip to main content
can

Com superar la por als gossos de forma senzilla

canLa cinofobia és la por particular o descontrolada als gossos, pot ser degut a una mala experiència del passat o a un sentiment completament desconegut en el qual aquests animals són vistos com una amenaça.

Aquest tipus de fòbia limita la vida de moltes persones que experimenten ansietat i incomoditat fins i tot davant races petites, per això resulta important trobar la manera de superar la por als gossos de forma senzilla.

Que podem fer per superar la por

Identificar l’origen de la por és el primer pas que has de donar per superar aquesta fòbia.

  • Explora en els teus records o consulta als teus familiars per intentar saber si aquesta ansietat prové d’una mala experiència del passat o si és un temor que ha crescut dins teu per raons desconegudes.
  • És bo que entenguis que si bé hi ha races que pel seu aspecte físic poguessin semblar intimidants o agressives, no tots els gossos compten amb aquestes qualitats i gran part de la seva actitud té a veure amb la seva criança.
  • La ignorància i repetir el que molts repeteixen només et servirà per reforçar els teus temors.”Els rottweiler són agressius, els pitbull són violents”, aquest tipus de cans són grans i molt forts però si són criats de forma adequada no són animals violents, per això has de fer servir la raó més que l’emoció per combatre la teva fòbia.gossos
  • Després de situar-te en el punt de la raó i el coneixement és hora que comencis a enfrontar la teva por ja que l’única forma de superar-lo, per això has de exposar-te gradualment a la presència dels gossos.
  • Comença amb gossos cadells que et inspirin tendresa i ganes de protecció, si és el d’un amic o conegut millor, doncs així podràs acompanyar-lo durant el seu creixement i anar-te’n involucrant amb la mascota i coneixent el seu caràcter noble i amigable.
  • Quan tinguis més control de la situació podràs exposar-te a un altre nivell, per exemple jugant amb el gos d’un desconegut que t’inspiri confiança. Has d’anar provant els teus límits en comptes de quedar-te tancat a la zona de confort de les teves pors.
  • Si la teva por es deu a una experiència passada recorda que això ja va passar i que no tots els animals mereixen ser jutjats per un sol incident.Si desconeixes l’origen amb més raó és el moment que ho superis, no té sentit patir una por que et domina si ni tan sols saps d’on prové, esforça’t per combatre-la.
  • Si tot i intentar seguir aquests consells i esforçar-te per superar la teva por als gossos, sents una fòbia paralitzant quan qualsevol can se t’acosta, i penses que aquesta condició pot estar limitant la teva vida, potser és recomanable que visites a un terapeuta.

Un professional podrà ajudar-te a superar la teva por als gossos. Però recorda que no hi ha fórmules màgiques i que tota la feina depèn de tu i les teves ganes de deixar de banda aquest temor.

Consells

Si sents que el teu terror és massa fort i no ets capaç de superar-lo sol llavors és convenient que consultis un especialista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *